Canis-Styling @work!

Waarom een bezoek aan ons trimsalon?!


Onze huisdieren (honden voornamelijk) die wij kennen, is door de mens zelf gekweekt. In tegen stelling met wilde dieren kunnen die zichzelf niet verzorgen. Wilde dieren hebben elk hun patroon om hun vacht te verzorgen. Daarom worden de meeste honden en katten verzorgt in een trimsalon. Daar de jaren ervaring hebben we kennis van de meeste hondenrassen. Op regelmatige basis scholen wij ons bij om nieuwe hondenrassen te kunnen verzorgen.

Ruwharig”

Ruwharige honden zoals schnauzers, vele terrier rassen worden geplukt, d.w.z. ontdaan van losse haren, wat niet betekent dat het haar veel moet worden ingekort; scheren van ruwharige honden is nefast voor de vacht en kan de huid irriteren. De haren worden zacht, kleurloos en glansloos; na een maand ziet de hond er al onverzorgd uit. Minimaal vier maal per jaar wordt er getrimd.

Zacht krulvacht

Poedels, bichon frisé en diverse kruisingen worden geknipt, en sommige delen worden geschoren. Dit is best om de 6 à 8 weken.

Langharig

Langharige honden, zoals Shih Tzu, Lhasa Apso, Yorkshire terrier .... worden uitgeborsteld en uitgekamd en indien nodig ontklit. Sommige hondenbezitters vinden al die lange haren maar niks en willen hun hondje kort geknipt; in het geval van kortgeknipte vachten moet de hond regelmatig geborsteld en gekamd worden, omdat door het knippen een enorme wolproductie ontstaat waardoor de vacht zeer gemakkelijk in klitten raakt. Indien u het zelf niet kan kammen is het best om de 4 a 6 weken te laten verzorgen.

Dikke, korte wolvacht

De Newfoundlander, de golden Retriever, Tervurense herder, collier, enz. worden in de ruiperiode ontwold en ontdaan van alle losse haren. U zult het merken aan de grote hoeveelheid losse haren in huis ... dus meestal 2 x per jaar, maar het mag meer.

Kort zijdehaar

Honden met kort zijdehaar op de rug en bevedering aan poten, buik, borst zoals spaniels en setters... hebben beslist ook een regelmatig bezoek nodig aan het salon. Er is trouwens heel wat trim- en uitdunwerk aan. Hoe meer haren uw hond heeft, hoe meer u naar het salon moet. Zelfs kortharige honden hebben deugd aan een toiletbeurt. In de meeste gevallen worden de honden eerste gewassen, maar dat is natuurlijk afhankelijk of de honden al of niet thuis gewassen worden.

Bij iedere bezoek worden de haartjes in de oren , de teennageltjes en de anaalklieren nagekeken.

Nancy & Inez


Wij houden van uw dier en die houden van ons.


Canis-Styling: een creatief proces!

 • Ontvangst en
  bespreking taak

 • Wassen, knippen,
  trimmen, scheren
  kammen

 • Afwerking en nazicht
  van oren, nageltjes,
  anaalklieren

 • Weer een treveden klant


Overzicht "Canis@work"!

Omschrijving van onze taken!