Canis-Styling - T-Touch voor uw huisdier!

Uw dier, ons dier, onze passie.

Wat is T-Touch?

Het belang van T-Touch.

De Tellington TTouch is een speciale manier van aanraken, waarbij uitgegaan wordt van een cirkelvormige beweging met de vingers en de handen op het gehele lichaam van het dier. Op het oog lijken de TTouches wel wat op massage, maar dat is het niet! De TTouches verbeteren het gevoel van het eigen lichaam en maken het dier zekerder in zijn bewegingen én zijn gedrag. Het leervermogen wordt hiermee vergroot. Daardoor kunnen blijvende positieve resultaten worden bereikt bij zowel fysieke klachten als gedragsproblemen. Tellington TTouch® kan ingezet worden bij opvoeding en training, bij het versterken van de band tussen mens en dier en als ondersteuning bij fysieke klachten of gedragsproblemen. De methode gaat uit van het absolute verband tussen de lichaamshouding en het gedrag van dieren . Met behulp van lichaamswerk, balanstraining en speciale hulpmiddelen werken we aan ontspanning en zorgen we ervoor dat het dier zich lichamelijk en mentaal prettig voelt. Dit maakt dat dieren zelfvertrouwen krijgen, het fijn vinden om samen met ons te zijn of met ons te werken. Tellington TTouch® is een vriendelijke en respectvolle manier van werken met dieren, ontwikkeld door Linda Tellington-Jones

Voorbeeld

Een geluidgevoelige hond heeft vaak spanning op de achterhand en staart en vindt contact om of op de poten niet prettig. Zijn poten kunnen vanaf de polsen en enkels kouder voelen, als ook de staart en de oren. De TTouches kunnen de doorbloeding verbeteren, de spieren van de achterhand ontspannen en het algehele lichaamsbewustzijn verhogen. Tevens activeer je de hersencellen en stimuleer je de aanmaak van nieuwe zenuwbanen. Hierdoor kan het verwachtingspatroon van spanning en angst doorbroken worden. De hond leert op een andere manier met de situatie om te gaan.
Het afstrijken van de oren helpt om de hartslag en ademhaling rustiger te krijgen. Een lichaamsbandage of Thundershirt® kan een geluidsgevoelige hond helpen om zich zekerder te voelen. Door verschillende lijnvoeringstechnieken en kennismaking met verschillende ondergronden, leert de hond zijn beter te concentreren en zijn lichaam beter in balans te gebruiken.
Aanverwant aan dit gedrag zie je vaak dat een hond nerveus kan zijn, waaks of alert is naar vreemden en autorijden moeilijk vindt. De combinatie van de verschillende mogelijkheden binnen de TTouch® aanpak leert de hond in alle delen van zijn lijf zekerder te worden, waardoor je het totale pakket van gedragingen die verwant zijn aan geluidsgevoeligheid aanpakt. Vanzelfsprekend werkt dit hetzelfde voor andere gedragsproblemen of lichamelijke problemen.

Een ander contact, een betere band met je dier

En voor wie niet zozeer op zoek is naar een oplossing voor ongewenst gedrag of gezondheidsprobleem bij z'n huisdier, heeft de Tellington TTouch® methode ook iets te bieden. Het is namelijk bijzonder leuk om te gebruiken bij opvoeding en training en het zorgt voor een (nog) betere band met je dier. Want lekker in je vel is lekker in je hoofd!

Waarom T-Touch.

Bij gezelschapsdieren helpt de Tellington TTouch methode bij:

• de opbouw van een goede band met je dier
• trainen en opvoeden van jonge dieren
• overdreven blaffen en kauwen
• trekken aan de riem
• tegen je op springen
• agressief gedrag
• extreme angst en verlegenheid
• verzet bij het borstelen en kammen
• overenthousiast, druk en/of nerveus
• wagenziekte
• ouderdomsgerelateerde problemen
De TTouch geeft oplossingen, gebaseerd op de filosofie dat de meeste lichamelijke problemen en weerstanden komen door onbegrip bij angst, spanning en pijn.


Wij houden van uw dier en die houden van ons.